Coldwell Banker - April

Non-foodretail kent kleine terugval in 2016

Terugval tv-verkoop
Vooral de verkoop van kleine huishoudapparaten kende een stevige opmars in het vierde kwartaal. Die ging met 15,3 procent de hoogte in ten opzichte van een jaar eerder. Ook in een groot aantal andere sectoren was er sprake van een groei, eveneens bij sectoren die het al langer moeilijk hebben. De boekverkoop steeg zo met 0,9 procent in het vierde kwartaal en bij Fashion was dat zelfs 3,7 procent.

Ondanks het sterke einde van het jaar viel de totale omzet in non-food toch met 0,7 procent terug. Vooral de verkoop van consumentenelektronica daalde sterk ten opzichte van een jaar eerder. Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal steeg de verkoop van tv's bijzonder sterk, maar dat werd gevolgd door een enorme terugval in de tweede helft van het jaar. Over heel 2016 daalde de omzet binnen Consumentenelektronica zo met 3,7 procent.

Verkoop huishoudapparaten in opmars
Binnen Media & Entertainment daalde de omzet over het volledige jaar met 7,8 procent. Ook het gamingsegment, waarin heel wat nieuwe technologie werd geïntroduceerd, kon die terugval niet goedmaken. Binnen de sector IT & Office was er een terugval van 4,9 procent, vooral vanwege de mindere verkoop van pc's, laptops en tablets.

Toch zijn er nog een aantal sectoren die het over het volledige jaar bijzonder goed hebben gedaan. Binnen Telecom steeg de omzet met 10,1 procent, terwijl ook de markt van huishoudapparaten blijft groeien. De verkoop van kleine huishoudapparaten steeg met 7,8 procent. Bij grote huishoudelijke apparaten was dat 4,8 procent.

Ondanks een kleine stijging in het vierde kwartaal en de sterke verkoop van kookboeken tijdens de feestdagen, viel de boekverkoop over heel 2016 met 1,3 procent terug. Home Improvement kon dan weer afsluiten met een kleine groei van 1,9 procent.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis