Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Nog een erbij KLUSSENIER IN DE PANNE

De Klussenier is een franchiseformule voor vakmannen die van alle markten thuis zijn. In tv-programma's als “Help, mijn man is een klusser!”, “Grootse Plannen” of “De Huisdokter” duiken ze meer dan eens op om kleine en grote renovatiewerken voor hun rekening te nemen. Steve zag een advertentie op het internet en besloot om zijn kans te wagen. Na een grondig gesprek over zijn mogelijkheden en specialiteiten werd de beslissing om te starten snel genomen. Op 1 februari is het dan zover en start hij zijn eigen onderneming onder de naam De Klussenier Steve Heyde.

De smaak te pakken

Steve Heyde: “Na mijn opleiding A2 schrijnwerkerij – bouw ben ik uiteindelijk gaan werken in de meubelsector. Om daarna de overstap te maken naar verschillende commerciële jobs in de markt voor elektro- en huishoudtoestellen. Van jongs af aan heb ik ook een grote interesse in alles wat met renovatie en (ver)bouwen te maken heeft. In mijn vrije tijd heb ik mijn eigen woning helemaal gerenoveerd. Samen met mijn schoonvader ben ik regelmatig op pad bij vrienden en familie. Kortom, ik werk graag met mijn handen en zocht naar een manier om van mijn hobby mijn werk te maken. Na een 1ste vrijblijvend kennismakingsgesprek in Leuven was ik meteen enthousiast over de mogelijkheden die De Klussenier mij te bieden heeft en ik besloot me bij deze succesvolle organisatie aan te sluiten. ”

Helpende handen

Steve werkt voornamelijk alleen, maar voor grotere werken kan hij rekenen op de steun van collega's uit de buurt zoals De Klussenier Carlos Andries uit Kortemark en De Klussenier Geert Perquy uit Brugge. En mogelijk zullen er nog meer collega's in deze regio bij komen. Steve: “Het is niet zo dat we samen één bedrijf hebben, want we zijn en blijven allemaal zelfstandig ondernemer. Maar voor bepaalde werken is het handig dat je een collega kunt inschakelen om klussen voor de klant sneller te kunnen afwikkelen. Of om helpende handjes toe te steken, want alleen een plafond van Gyproc platen monteren valt niet mee.”

Behoefte aan veelzijdige vakmannen

Het werkgebied heeft hij alvast afgebakend. Hij richt zich op particulieren maar ook bedrijven kunnen bij hem terecht. In de praktijk blijkt het moeilijk om gekwalificeerd personeel voor de kleinere klussen te vinden, omdat bouw- en aannemersbedrijven zich vooral op het grote werk als innovatie en nieuwbouw richten. De Klussenier opereert in een andere markt en daar liggen kansen voor deze kersverse ondernemer. Steve Heyde: “Er is in deze regio behoefte aan een veelzijdige vakman die van alle markten thuis is. In deze streek gaat de klant vooral voor kwaliteit.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis