Registreren

10 winkels McGregor en Gaastra sluiten definitief

51 banen verloren
Door de beslissing van de rechtbank om de overige winkels failliet te verklaren, verliezen mogelijk 51 mensen nu hun baan. Er werd ook een curator aangesteld om de vereffening van de drie overkoepelende vennootschappen af te handelen.

Vorige week raakte al bekend dat tien winkels in handen komen van twee ondernemers. Zeven winkels werden overgenomen door Fashion Matters van de West-Vlaamse ondernemer Verbauwhede, terwijl de overige drie winkels eigendom worden van de Nederlandse Doniger Fashion Group.

Door die overname zijn in totaal 124 van de 179 banen bij de twee modeketens in België gered. Daarnaast zijn er ook nog een reeks zelfstandige winkels en shop-in-shops bij Galeria Inno te vinden. Zij maken geen deel uit van het faillissement en blijven gewoon open.

McGregor en Gaastra kwamen een tijd geleden in de problemen, omdat de winkels steeds minder klanten trokken en de ketens moeilijk wisten om te gaan met de opmars van e-commerce. Toch wil Verbauwhede, die zeven winkels in handen kreeg, niet gaan inzetten op de uitbouw van de online verkoop. Volgens hem hebben de fysieke winkels op zich een toekomst en hij denkt zelfs al aan uitbreiding met nieuwe winkels.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis