heytens

De grootste retailers van België

Winkelinformatiespecialist Locatus stelt elk jaar een top 100 samen die aangeeft welke formules de meeste verkooppunten heeft en een top 100 die toont welke formules de grootste winkeloppervlakte heeft.

Onderstaande tabel toont aan dat financiële instellingen de lijst van het aantal verkooppunten nog steeds duidelijk domineren, hoewel hun kantorennet in België de voorbije jaren fors is afgeslankt met zo'n 4,4%. BNP Paribas Fortis kaapt de eerste plaats met 877 verkooppunten.

De meest vertegenwoordigde supermarkt is Carrefour Market. Deze staat op plaats 12 en is met 442 vestigingen de supermarktformule met het grootste aantal verkooppunten in ons land. Vorig jaar was dat nog Aldi die nu net onder Carrefour Market komt met één vestiging minder.

De top 10 van retailers met de grootste winkeloppervlakte bestaat uitsluitend uit supermarkten. Carrefour Market is kampioen in deze top 100 met 536.000 m², gevolgd door Colruyt en Aldi.

De meest opvallende verschuiving in de supermarktsector dit jaar is Albert Heijn. De Nederlandse retailer is in de lijst van aantal verkooppunten 21 plaatsen gestegen naar de 62ste plaats. Albert Heijn bezit nu 28 filialen in België met een totale winkeloppervlakte van 38.220 m².

Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis