Registreren
 • Securex jaarlijkse studie over absenteïsme

  Meer beweging en minder zitten kunnen opmars lange afwezigheden beperken. Dertigers kennen sterkste stijging. Afwezigheden langer dan 1 jaar blijven exponentieel stijgen, korte en middellange afwezigheden blijven stabiel.

  Securex, 12-06-2018

 • Ken je zwakke plekken als leider

  Als ondernemer of leidinggevende heb je vertrouwen in jezelf. Daarom ken je waarschijnlijk ook je eigen sterke punten goed. Maar een echt goed leider word je pas wanneer je ook je zwaktes kent. In dit artikel lees je hoe je persoonlijke valkuilen identificeert en ermee omgaat.

  Nick Boury, 12-06-2018

 • Welk extralegaal voordeel wil de belgische werknemer?

  De flexibele samenstelling van een loonpakket, ook wel gekend als een cafetariaplan, is een erg populair voordeel bij Belgische werknemers. Dat blijkt uit een studie die HR-specialist en partner van Franchise.be, Securex recent voerde bij een representatief staal van 1522 werknemers.

  Securex, 22-04-2018

 • Meer tevreden cliënten dankzij tevreden werknemers?

  Een werknemer fungeert als ambassadeur van haar onderneming en genereert een positief gevoel bij de eindcliënten en -consumenten. Zeg nu zelf, in een restaurant bediend worden door een zuurpruim geeft niet de gewenste ervaring. Maar hoe kunnen werkgevers hun werknemers motiveren en zo houden tot het einde van een steeds langer wordende carrière? Hoe leidt een aangepast personeelsbeleid naar meer tevreden cliënten?

  Refibo, 30-01-2018

 • 10 manieren om uw werknemers te motiveren

  Autonoom gemotiveerde werknemers zijn een enorme meerwaarde voor uw organisatie. Maar hoe herkent u een autonoom gemotiveerde werknemer? U herkent hem aan het feit dat zijn drie basisbehoeften vervuld zijn: Hij ervaart voldoende autonomie, voelt zich verbonden met zijn collega's en organisatie, en voelt zich competent in wat hij doet. Kort gezegd, hij scoort goed op ABC.

  Nick Boury, 17-10-2017

 • 7 manieren om je nieuwe werknemer welkom te laten voelen

  Als succesvolle ondernemer kan je team snel groeien. Daarbij is het belangrijk dat je iedere nieuwe aanwinst snel up and running krijgt. En hoe sneller je werknemers zich welkom voelen, hoe sneller ze ook productief aan de slag kunnen. Hoe je dat doet, lees je in deze tips.

  Nick Boury, 01-06-2017

 • Studenten zijn steeds 3 dagen op proef

  De eerste 3 werkdagen van de overeenkomst voor tewerkstelling van studenten worden door de wet automatisch als proefperiode beschouwd.

  Securex Sociaal Secretariaat, 30-05-2017

 • Een student aanwerven in de sector van de zelfstandige kleinhandel

  De sector van de zelfstandige kleinhandel (PC nr. 201) is één van de sectoren die het meest een beroep doet op studenten. Deze flexibele en goedkope arbeidskrachten zijn voor tal van werkgevers een interessante oplossing, onder meer om het vast personeel te vervangen tijdens de vakantieperiodes. We wijzen op enkele bijzonderheden voor de tewerkstelling van studenten in die sector.

  http://www.securex.be, 24-05-2017

 • Studenten goedkoper aanwerven - Een gewaarschuwd werkgever…

  Dankzij de informatie die we u al gaven over de verminderde bijdragen voor studenten, hebben de regels over de solidariteitsbijdrage voor studenten geen geheimen meer voor u. Andere nuttige vragen kunnen echter nog gesteld worden…

  Securex, 15-05-2017

 • Tot 20% korting op uw bedrijfsvoorheffing

  Als startende onderneming kunt u genieten van 10 of 20 procent korting op de doorstorting van uw bedrijfsvoorheffing. Een nieuwe maatregel die de regering op 1 augustus 2015 in het leven riep om jonge ondernemingen (tot 4 jaar) extra zuurstof te geven.

  Securex, 18-04-2017

 • Zijn uw medewerkers regelmatig afwezig? Bereken de directe kosten voor uw organisatie!

  Sinds kort biedt Securex een simulatietool aan die berekent welke directe kost absenteïsme teweegbrengt voor uw organisatie. De tool baseert zich eenvoudigweg op nationale benchmarkcijfers, jaarlijks verzameld door ons research center.

  Securex, 04-04-2017

 • 4 redenen waarom leren en evolueren zo belangrijk is als ondernemer

  Als ambitieuze ondernemer ziet u uw bedrijf graag evolueren. U wilt elke dag een beetje beter worden. Gelukkig maar, want zo blijft u gemotiveerd. Maar, het is belangrijk dat u als ondernemer zelf ook steeds evolueert.

  Securex, 25-03-2017

 • Wat als je een student aanwerft?

  De vakantie staat weer voor de deur. U bent misschien van plan om tijdens die periode een student in dienst te nemen, dus brengen we even de regels in herinnering die u moet volgen, waaronder in eerste instantie de naleving van het contingent van 475 uur.

  http://www.securex.be, 16-03-2017

 • 5 redenen waarom een loonanalyse essentieel is

  Wanneer we over lonen praten, gaat het al snel over de optimalisatie ervan. Dat is echter de laatste stap van het proces. Eerst en vooral moet u uw loonkost begrijpen en voorspellen. Anders zou u wel eens foute conclusies kunnen trekken. Een voorafgaande loonanalyse is dus van belang. Hieronder vindt u 5 tips die u daarbij helpen.

  Securex, 20-02-2017

 • Hoe jouw loon als zelfstandige berekenen?

  Voor werknemers is de berekening snel gemaakt: het loon wordt vastgelegd bij de ondertekening van het contract en wordt op het einde van de maand – zoals voorzien – op de rekening van de werknemer gestort. Maar voor zelfstandigen is dit anders en spijtig genoeg ook iets complexer. Je kan zelf jouw inkomsten bepalen, maar dit kan verschillen naargelang bepaalde onkosten.

  Nick Boury, 08-02-2017

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis