Vandenborre kitchen rekruteert franchisenemers in Vlaanderen

Het dreamteam van de franchise ondernemer? Een echt voetbalteam!

Als we nu eens het ondernemerschap zouden vergelijken met de populairste sport ter wereld? Net zoals in het voetbal moet je om te slagen volharden, je hebt actie nodig en vooral een team. Voor dit nieuwe artikel stel ik voor om jullie te laten kennismaken met mijn ideaal dreamteam…

Laten we beginnen met de meest belangrijke functie, die van “keeper”. Hij beschermt je tegen de fatale fout, hij anticipeert op fouten, hij leidt je, en door zijn efficiënte inzet laat hij jou soms zelfs kostbare punten scoren.

In mijn team zijn de keepers de “experten”. Het zijn professionals die één enkel aspect beheersen dat onmisbaar is voor de goede ontwikkeling van een bedrijf (boekhouder, fiscalist, jurist…). Om de besten te selecteren blijft mondelinge reclame het meest efficiënte middel. Doe zo snel mogelijk een beroep op hen. Zij zullen de haalbaarheid en de levensvatbaarheid van jouw project bevestigen.

Vervolgens heb je een degelijke verdediging nodig die jou moet beschermen tegen de talrijke aanvallen van jouw tegenstanders. Maar niet alleen dat… De verdediging moet jou ook kunnen geruststellen en moet jou helpen om te evolueren! Als jouw verdediging te zwak is, dan kan het snel bergaf gaan… Vandaar dat het zo belangrijk is om jou goed te wapenen.

In jouw avontuur als ondernemer zijn jouw verdedigers in eerste instantie jouw naasten: familie, vrienden, maar ook jouw echtgeno(o)t(e). Het is belangrijk om hen bij jouw ondernemerschap te betrekken en hen duidelijk jouw bedoelingen mee te delen. Hun steun zal jou motiveren. Zij zullen jou ook helpen om met de voeten op de grond te blijven, zij zullen ervoor zorgen dat jouw hoofd niet op hol gaat slaan. Maar, let wel, begin geen ruzie te maken als ze jou niet volgen … jouw succes zal hen wel overtuigen.

Aarzel ook niet om een beroep te doen op de steun van “mentoren” om jouw verdediging te versterken, dat zijn mensen met ervaring die de knepen van het vak kennen en die ervoor zullen zorgen dat je echt tijd zult winnen.

Laten we nu eens kijken naar het middenveld, naar zij die het spel bepalen en die jou dichter bij jouw doelpunt brengen. Je hebt uitvoerders, dat zijn mensen die vaak het vuile werk opknappen, en je hebt creatieve spelers, dat zijn die mensen die vaak met één beweging het verschil maken.

Op het middenveld heb je de stagiairs, de werknemers, de aandeelhouders of de begeleidende instellingen (mensen die op plannen broeden, mensen die de zaken in een stroomversnelling brengen, ‘bedrijfscouveuses’, enz.). Zij steunen jou in jouw dagelijkse acties, zij stimuleren jou, ze dagen jou uit en ze volgen jou. Kortom, ze helpen jou concreet om jouw droom te realiseren. Aarzel niet om een beroep te doen om hun competenties, diensten, tools en middelen!

En ten slotte is er ook nog de ploegopstelling…

Je hebt de aanvallers die het werk van de anderen moeten afmaken door doelpunten te scoren! Dat is jouw verantwoordelijkheid en die van jouw vennoten en medeoprichters. Het is jouw droom, jouw uitdaging, jouw project… jij draagt het vuur in jou en jij bent ervan overtuigd dat de aanpak klopt. Jij bent de enige die het werk kan afmaken! Jij bent de kapitein.

Een kapitein moet niet alleen spelers samenbrengen, hij moet er ook voor zorgen dat er een teamgeest is, want een pak talenten samen plaatsen heeft niet veel zin als er geen positieve teamgeest is!

Het is aan jou om nu te spelen!

Bron : Securex


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis