Donutello - Banner September / Oktober / November

Nieuwste generatie Spar buurtsuper markt heropent in nieuwbouw te Glabbeek

Nieuwste generatie Spar buurtsuper markt heropent in nieuwbouw te Glabbeek

De winkel werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten van Retail Partners Colruyt Group. De buurt supermarkt opent zijn deuren voor het grote publiek op 31 mei.

Nieuwe stijl

Spar Glabbeek opende in november 1991 in de voormalige fruitveiling Demerland. “Het gebouw is vlak na de oorlog gebouwd en nu helemaal versleten,“ zegt onderneemster Laura Troonen. Samen met haar echtgenoot en mede-ondernemer Tom Wens heeft Laura besloten een nieuwe Spar-winkel te bouwen tegenover de oude. “Nu hebben we een gloednieuwe Spar-winkel die voldoet aan alle moderne verwachtingen.” Ook de stijl is vernieuwd. Deze winkel voldoet aan alle kenmerken van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten van Retail Partners Colruyt Group.

De winkeloppervlakte is 200 m² groter dan vroeger. Daardoor kon de versafdeling verruimd worden. De broodafdeling is vooraan geplaatst zodat de Glabbekenaren ’s ochtends sneller een vers brood kunnen kopen. Ook verse vis krijgt hier een belangrijke plaats. Laura: “We hebben de assortimenten uitgebreid en blijven vooral inzetten op vers.” Er is extra aandacht voor een vegetarisch en lactosevrij aanbod. “Daar is veel vraag naar,” weet Laura.

Door de bouwwerken is Spar Glabbeek een voortrekker in de transformatie van de gemeente. Want deze buurtsupermarkt ligt pal in het nieuwe dorpscentrum. Het gemeentebestuur wil rond de winkel een heus commercieel centrum ontwikkelen. De oude winkel zal plaats maken voor nieuwe handelspanden en appartementen. Vlakbij komt ook een sociale woonwijk. De ondergrondse parking biedt samen met de bovengrondse plaats aan 75 auto’s. Fietsers kunnen zowel bovengronds als ondergronds parkeren.

Samenhorigheidsgevoel

De lokale betrokkenheid is belangrijk voor de ondernemers. “In dit kleine dorp hangt iedereen aan elkaar. Er is een sterk samenhorigheidsgevoel. Ook in onze winkel heerst een warme sfeer. Glabbekenaren en inwoners van de naburige gemeenten voelen zich hier welkom,” zeggen Tom en Laura. Door de centrale locatie van de Spar-winkel zijn ze verweven met het sociale leven in het dorp. “Ondanks de moeilijke bereikbaarheid tijdens de bouwwerken bleven de buurtbewoners trouw hun boodschappen doen bij ons.” Om hen te bedanken organiseren Tom en Laura op 30 mei een openingsreceptie met live muziek en de Spar-frietmobiel.

Een leven lang in retail

Laura spreekt gedreven over de nieuwe Spar-winkel. Want handel zit in haar DNA. Als kind bracht ze al haar tijd door in de kruidenierswinkel van haar moeder. “Mijn mama was een onderneemster met een droom: haar dochter op weg zetten voor een mooie carrière in retail. Sindsdien hebben we een heel parcours afgelegd. Op 31 mei mag ik een moderne buurtsupermarkt van de nieuwe generatie openen. De droom van mijn mama is uitgekomen.” Een moderne Spar-winkel openen in het hart van een gemeente in volle ontwikkeling, dat is inderdaad een droomkans voor Tom en Laura.

Wilt u zoals Tom  en Laura ook ondernemen met Spar, neem dan HIER contact op met de Franchise verantwoordelijke van Spar


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis