Gecon

Nieuwe topmannen voor Blokker en Action

Rob Heesen maakte goede en slechte tijden mee in zijn vorige job als topman bij Hema. Tot een paar jaar terug werd Hema nauwelijks geraakt door de crisis. Maar door het succes van ketens zoals Action en Flying Tiger kent Hema sinds twee jaar een terugval. De omzet dook naar beneden. Heesen was directielid en ondermeer verantwoordelijk voor voeding, inkoop en productontwikkeling. Vandaag gaat Heesen voor het eerst aan de slag bij Blokker.

Blokker kent momenteel een moeilijke periode. Blokker Holding, een familiebedrijf die onder andere ook Bart Smit en Leen Bakker in handen heeft, maakte in juni een verlies van 20 miljoen euro bekend. Blokker Holding worstelt met de vraag hoe het zich opnieuw kan uitvinden en hoe internet daar een rol in speelt.

Sander Van der Laan werkte jaren als commercieel directeur voor de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Vandaag gaat Van der Laan aan de slag bij discountketen Action, die momenteel een groeispurt maakt. Vorig jaar opende het bedrijf, onderdeel van de Britse private-equitymaatschappij 3i, 108 nieuwe winkels. De omzet in 2014 bedroeg 1,5 miljard euro, 30 procent meer dan het jaar ervoor. Het is nu aan Van der Laan om deze groei in goede banen te leiden. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis