Donutello - Banner September / Oktober / November

Nieuwe spaghettiketen Bavet opent eerste restaurant in Gent

Oprichter Peter Van Praet heeft zich laten inspireren tijdens zijn reizen. Hij houdt van eenvoudig eten en kwam zo op het idee om een spaghettiketen te openen. De menukaart in Bavet is dan ook heel simpel: je hebt de keuze uit 3 groottes van gerechten, 2 types pasta, 4 verschillende sausen, 4 extra toppings en 2 soorten kaas. Een spaghetti kost er zo'n €10.

Dé Bavet-saus is heel zorgvuldig samengesteld. Peter werkte daarvoor samen met een kleine fabrikant. Samen met zijn team heeft hij er zes maanden aan gewerkt. De saus werd vier keer getest met een panel van ongeveer vijftig personen. Bavet wil zich distantiëren van de Italiaanse cultuur. De saus lijkt helemaal niet op de traditionele Italiaanse al ragù-saus, en is ook geen echte bolognese. Het is een echte typisch Belgische spaghettisaus.

De belevenis van de klant staat centraal in dit nieuwe concept. Wie er spaghetti komt eten, krijgt automatisch een bavetje in de handen geduwd. Praktisch én het zorgt voor herkenbare visibiliteit. Bavet doet ook op een originele manier aan community building, door het jonge publiek, dat vooral uit studenten en dertigers bestaat, te overhalen om selfies te posten op sociale media met hun bavet om de hals.

Bavet heeft intrek genomen op de vroegere stek van café ‘In Den Hemel' aan de Muinkkaai in Gent. Peter komt uit marketing en de financiële wereld en heeft heel zijn plan zorgvuldig uitgerekend. Peter wil met Bavet de eerste ‘fast casual spaghetti chain' ter wereld te zijn. Eind januari 2016 zal een tweede vestiging de deuren openen aan de Nederkouter in Gent. Ook Leuven staat op de agenda door de vele studenten en bedrijven die er aanwezig zijn. Antwerpen is nog een van zijn doelstellingen, en hij denkt ook al aan franchises voor Brussel, Luik, Namen en Hasselt. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis