ActionCOACH - December/Februari

Nieuwe franchisenemer voor Klussenier in Sint-Katelijne-Waver

De Klussenier is een franchiseformule voor vakmannen die van alle markten thuis zijn. Peter zag een advertentie op het internet en besloot om zijn kans te wagen. Na een grondig gesprek over zijn mogelijkheden en specialiteiten werd de beslissing om te starten snel genomen. Op 1 oktober was het dan zover en startte hij zijn eigen onderneming onder de naam De Klussenier Peter Lenie.

De smaak te pakken

Peter Lenie: Na mijn opleiding secundair onderwijs ben ik direct gaan werken in de industriële sector. Ik ben gestart als samensteller en lasser. Door praktijkervaring klom op ik op tot onderhoudsmonteur in de busbouw om uiteindelijk te eindigen als tekenaar en designer van hoogspanningsnetwerken. In mijn vrije tijd heb ik altijd geklust voor familie en vrienden en ook mijn eigen woning helemaal zelf gebouwd. Omdat het technische bureauwerk me steeds meer ging tegenstaan, zocht ik naar een manier om weer met mijn handen te gaan werken. Na een eerste kennismakingsgesprek in Leuven was ik meteen enthousiast over de mogelijkheden die De Klussenier mij te bieden heeft en besloot me bij deze organisatie aan te sluiten. ”

Helpende handen

Peter werkt voornamelijk alleen maar voor grotere werken kan hij rekenen op steun van collega's uit de buurt zoals De Klussenier Luc Lambrechts uit Mechelen en De Klussenier Sven Smets uit Breendonk. En binnenkort zullen er nog meer collega's in deze regio bij komen. Peter: ‘Sinds mijn start staat de telefoon niet stil en krijg ik elke dag nieuwe aanvragen via mijn website. Daarom ben ik al direct gaan samenwerken met mijn collega Klussenier Luc Lambrechts. Niet dat we samen één bedrijf hebben want we zijn en blijven allemaal zelfstandig ondernemer. Maar voor bepaalde werken is het handig dat je een collega kunt inschakelen om klussen voor de klant sneller te kunnen afwikkelen. Of om helpende handen te geven want alleen een plafond van gipsplaten monteren valt niet mee.'

Behoefte aan veelzijdige vakmannen

Het werkgebied heeft hij alvast afgebakend. Hij richt zich op particulieren maar ook bedrijven kunnen bij hem terecht. In de praktijk blijkt het moeilijk te zijn om gekwalificeerd personeel voor de kleinere klussen te krijgen omdat bouw en aannemersbedrijven zich vooral op het grote werk als innovatie en nieuwbouw richten. De Klussenier opereert in een andere markt en daar liggen kansen voor deze kersverse ondernemer. Peter Lenie: ‘Er is in deze regio behoefte aan een veelzijdige vakman die van alle markten thuis is. In deze streek gaat de klant vooral voor kwaliteit.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis