Moederconcern van Albert Heijn bespaart op reclame en inkoop

Ahold wil zijn kostenbesparingen flink opschroeven. In plaats van de eerder aangekondigde 350 miljoen euro wil het supermarktconcern nu 600 miljoen euro besparen.

Hoe Ahold de besparingen precies gaat invullen, is nog niet bekend. Duidelijk is dat er minder promotionele activiteiten komen en dat de leveranciers van de supermarkten mogelijk verdere concessies zullen moeten doen.

Het geld dat dit oplevert, wil Ahold gebruiken voor verdere groei. Het concern zet verder in op de onlinemarkt en wil klanten steeds meer de mogelijkheid bieden hun boodschappen op verschillende manieren te verkrijgen.

In de VS en in Nederland is Ahold al begonnen met het opzetten van ophaalpunten waar klanten hun op internet bestelde producten kunnen oppikken. In Nederland biedt de onderneming nu ook de mogelijkheid om op bol.com bestelde artikelen in een AH-winkel op te halen.

In 2013 wil Ahold ook de meeste van de 82 overgenomen Jumbo/C1000 winkels hebben omgebouwd tot een Albert Heijn. Daarnaast wordt volgend jaar ook het aantal winkels in België fors verder uitgebreid. Het concern liet eerder al weten in 2016 50 supermarkten in België te willen exploiteren.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis