Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Moederconcern Pearle naar de Beurs

Naar verwachting levert een beursgang de investeringsmaatschappij 1,35 miljard euro op. Hal Holding doet geen uitspraken over de exacte datum, maar de verwachting is dat de beursgang op zijn vroegst eind november plaatsvindt.

Zowel consumenten als de dochterondernemingen merken naar verwachting weinig van de beursgang, zeggen experts tegen Het Financieele Dagblad. “De ketens die bij GrandVision zijn aangesloten, zullen na een beursgang wellicht nog iets agressiever inzetten op prijs en nog meer volumegedreven gaan werken, maar ik verwacht geen grote veranderingen”, aldus Jan Weber, manager optiek bij serviceorganisatie Optitrade Retailgroep.

In Nederland beschikken de brillenketens gezamenlijk over ruim vijfhonderd vestigingen. GrandVision is in totaal met 4900 winkels actief in 41 landen. Zo opereert het concern met de ketens Lensmaster en LAFAM in respectievelijk Rusland en Colombia. Vorig jaar boekte GrandVision een omzet van 2,8 miljard euro. Het operationeel inkomen lag afgelopen jaar op 274 miljoen euro. Na de Italiaanse marktleider Luxottica is GrandVision de grootste speler in de mondiale brillenmarkt.

Bron: Het Financieele Dagblad


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis