Filta Environmental - Juni/Juli/Augustus

Meer dan 4.800 mensen ondertekenen petitie tegen komst Primark Antwerpen

De petitie is een initiatief van de 21-jarige studente Journalistiek Martyna Majchrzak. Toen Primark twee weken geleden verklaarde dat de keten in 2017 een nieuwe winkel gaat openen op de Antwerpse Meir, besloot de studenten de petitie te starten om haar ongenoegen te uiten.

In Het Laatste Nieuws vertelt Martyna dat de aanpak van Primark ethisch niet correct is. “De winkel stelt kinderen aan het werk in lage loon-landen. Daardoor kunnen ze hun kleding aan spotprijzen verkopen. En dat is dan weer oneerlijke concurrentie voor lokale winkels."

Of de studente de komst van Primark kan vermijden, is een andere vraag. Eerder verklaarde ze hierover: "Laten we eerst maar eens 1.000 handtekeningen verzamelen. Dan contacteer ik de eigenaar van het pand om hem te tonen dat niet iedereen even blij is met een Primark-winkel in Antwerpen. In elk geval wil ik de mensen bewustmaken van de kleding die ze kopen."

Op een paar uur tijd verzamelde Martyna meer dan 2.200 handtekeningen. Op dit moment staat de teller op 4.810 handtekeningen. pb


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis