Registreren

Medi-Market wil 20 Belgische winkels openen tegen 2020

Medi-Market is een supermarkt voor welzijn en gezondheid. De keten verkoopt gezondheids-, schoonheids- en verzorgingsproducten. Dat gaat van voedingssupplementen over homeopatische geneesmiddelen tot babyvoeding.

Medi-Market is een parafarmacie dat enkel parafarmaceutische middelen mag verkopen en dus geen geneesmiddelen. Die mogen volgens het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en gezondheidsproducten enkel verkocht worden door vergunde apothekers. Daarom wil de keten per vestiging twee bedrijven oprichten: een Medi-Market Parafarmacie én een Medi-Market Farmacie. Elke winkel zal, conform de wet, zijn eigen ingang hebben en zijn eigen producten. De twee winkels zullen zich naast elkaar bevinden en gescheiden worden door een glazen wand en deur.

Er komt enige kritiek vanuit de traditionele apothekers die vinden dat de focus te veel ligt op commercie en dat het schade zou aanbrengen aan hun imago.

Medi-Market wil zijn producten verkopen aan democratische prijzen en is daarom 20% tot 30% goedkoper dan andere drogisterijzaken. Naar eigen zeggen kan de keten de prijzen drukken door het model van de apotheek en de optimalisatie van de werkorganisatie. De consument kan in de winkels met al zijn vragen terecht bij een diëtiste, een schoonheidsspecialiste of een specialist in natuurlijke geneesmiddelen.

Medi-Market is aan een snelle opmars bezig in België en wil tegen 2020 twintig Belgische vestigingen bezitten. Pb


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis