Coldwell Banker - April

McGregor vraagt opnieuw uitstel van betaling aan

“Echt geknokt”
Voorlopig blijven de 75 winkels van Gaastra en McGregor gewoon geopend, maar het ziet er dus naar uit dat een nieuw faillissement in de lucht hangt.

“Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen”, stelt CEO Joep van Straaten volgens het FD in een persbericht. “We hebben met z'n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden.”

McGregor ging in juni van vorig jaar failliet, waarna dezelfde aandeelhouders het bedrijf terugkochten voor een doorstart, maar dan wel zonder al de opgestapelde schulden. Ook werden er een aantal niet-rendabele winkels gesloten.

Bang afwachten
Rond die doorstart was toen heel wat te doen. Er kwamen flink wat biedingen binnen voor de winkels van McGregor en Gaastra, maar die werden allemaal afgewezen door de aandeelhouders, die tevens de grootste schuldeisers waren.

Het vorige faillissement, in juni van vorig jaar, was verschrikkelijk nieuws voor heel wat leveranciers, die achterbleven met grote onbetaalde rekeningen. Zij zullen nu met angst het vervolg van de huidige toestand opvolgen. Ook voor de werknemers wordt het opnieuw bang afwachten. Bij het vorige faillissement verloren honderden werknemers hun baan, vooral ouderen.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis