Schrijf u GRATIS in voor de virtuele keukenbeurs

McDonald's ziet omzet stijgen

In het derde kwartaal kwam de groei voor McDonald's in de VS uit op 0,9 procent. Het succes is, volgens de fastfoodketen, te danken aan de terugkeer van de klassieke Egg McMuffin en een nieuwe kipsandwich in het ontbijtaanbod.

McDonald's presteerde ook goed in China. Alle groeimarkten gezamenlijk noteerden een plus van 8,9 procent. McDonald's staat in alle regio's in positieve cijfers, met als gevolg een omzetgroei van vier procent. Vanwege de opmars van de doller viel de totale omzet in het derde kwartaal echter vijf procent terug naar 6,6 miljard dollar. Zonder wisselkoerseffecten lag de omzet zeven procent hoger.

In een jaar tijd groeide de nettowinst van 1,07 miljard naar 1,31 miljard doller. Ceo Steve Easterbrook geeft aan dat het derde kwartaal een belangrijke stap betekent in de wereldwijde ommekeer die McDonald's doormaakt.

In ons land opent McDonald's in december een nieuw restaurant op de Antwerpse Meir. McDonald's heeft in Antwerpen al vestigingen op de De Keyserlei, de Groenplaats en in Merksem. De vestiging op de Meir is dus de vierde in de stad. Er zullen veertig mensen werken in de nieuwe zaak. Op een rekruteringsdag volgende week vrijdag wordt informatie gegeven over de jobs. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis