Hulp bij juiste franchiseconcept

McDonald`s wordt wat meer Europees

Bij onze Franse buren is alles begonnen met de ontwikkeling van de McCafés in 2004, waarvan er nu 130 zijn in Frankrijk; die richten tot het segment van het ontbijt en uiteraard de koffie, net als concurrent Starbucks. Het ontbijt-aanbod, een formule die een warme drank en twee croissants, een potje confituur en een plakje boter omvat, staat ongetwijfeld mijlenver van het breakfast dat men in de VS vindt of in de andere landen waar de keten aanwezig is. De McDonald`s groep heeft niet beknibbeld op de kwaliteit van zijn leveranciers, vermits hij voor zijn broodjes beroep deed op een filiaal van het moederhuis van de keten Paul, de Holder groep, die ook bij ons aanwezig is, en op de niet minder gekende Coöperatieve Isigny voor de boter.

Het baguette-broodje zou in de loop van het tweede semester 2012 op het menu moeten verschijnen, om Subway en diens broodjes uit te dagen, een andere Amerikaanse keten die zich heel snel ontwikkelt in Frankrijk.

Het is nu af te wachten wat onze Nederlandse buren te wachten staat, die de eerste McDo in Europa zagen, 40 jaar geleden in Zaandam, en waar de keten nu 226 restaurants telt waarvan 206 franchises, goed voor 91% van het plaatselijke netwerk.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis