Côté Sushi - Juli / Augustus / September

McDonald's gaat 3.500 eigen restaurants verkopen via franchise

Hamburgerketen McDonald's presteerde opnieuw slecht tussen januari en maart 2015. De omzet daalde met 11% naar 5,96 miljard dollar en de nettowinst daalde met 33% naar 811 miljoen dollar.

Steve Easterbrook staat sinds maart aan het hoofd van de keten en gaat voor een compleet andere structuur. De nieuwe CEO wil tegen 2018 zo'n 3.500 restaurants verzelfstandigen via franchise. Nu opereert wereldwijd 81% van de restaurants onder de franchiseformule, tegen 2018 zou 90% in handen moeten zijn van zelfstandige ondernemers.

Een tweede structurele vernieuwing is de opsplitsing per markttype. Momenteel is het bedrijf nog gestructureerd per continent. Vanaf juli wordt er een onderscheid gemaakt in landen waar McDonald's een gevestigde waarde is zoals Australië, Groot-Brittannië en Duitsland. Een groep met snelgroeiende landen waaronder China, Polen en Rusland. De restgroep bestaat uit zogenaamde fundamentele landen waarin McDonald's potentieel ziet voor franchiserestaurants. De nieuwe structuur moet ervoor zorgen dat gelijkaardige landen beter op elkaar kunnen afstemmen.

Via deze herstructureringen hoopt McDonald's tegen 2017 zo'n 300 miljoen dollar te besparen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis