Ubiway

McDonald`s breidt uit in Nederland

Jo Sempel, Algemeen Directeur van dit filiaal, gaf daarvan verleden week in Amsterdam een stand van zaken. 2012 was een goed jaar, want de keten besloot het met een omzetcijfer van €645 miljoen (het Belgisch filiaal blijft discreter over zijn resultaten), bij 231 restaurants die een 17.000 personen tewerk stellen, en meer dan 3 miljoen klanten over de vloer kregen per week.
In 2013 zullen een €45 miljoen geïnvesteerd worden in het netwerk, zowel voor de renovatie van oude restaurants als voor de bouw van nieuwe vestigingen; vijf daarvan zouden hun deuren moeten openen in het eerste semester 2013 (Sassenheim, Apeldoorn-Noord en Moordrecht zitten in de eindfase van de bouwwerken, en twee andere wachten op de laatste vergunningen om met de bouw te beginnen).
Tegen eind 2013 zal meer dan 90% van de bestaande restaurants binnenin gerenoveerd zijn, en meer dan 80% ook aan de buitenkant. Er zullen een veertigtal Mcdrive drive-in restaurants operationeel zijn met twee parallelle wegen om de bestellingen sneller door te geven. Ook op het vlak van duurzame ontwikkeling worden initiatieven ontplooid: LED verlichting, droge urinoirs en friteuses die weinig olie verbruiken zullen in allen nieuwe restaurants geïnstalleerd worden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis