Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

McDonald's breekt na veertig jaar met Heinz

Overname en nieuwe CEO

Eerder dit jaar is Heinz overgenomen door Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Warren Buffett, en het Braziliaanse 3G. Eén van hun eerste wapenfeiten was het aanstellen van een nieuwe CEO en dat werd Bernardo Hees, die voorheen aan de slag was als topman bij Burger King.

Dat vonden ze bij McDonald`s aanleiding genoeg om de wereldwijde contracten met Heinz op te zeggen. "Als gevolg van de recente wijzigingen in het management bij Heinz hebben we besloten om op termijn over te stappen naar andere aanbieders", stelt McDonald`s in een verklaring. "We hebben met Heinz gesproken en zijn van plan om er samen voor te zorgen dat de overgang ordelijk verloopt." Heinz wenste niet te reageren op de bekendmaking van McDonald`s.

Heinz was in 1973 al zijn contracten met McDonald`s in de Verenigde Staten verloren, nadat het er niet in slaagde om bepaalde doelen op vlak van levering te halen, voornamelijk omdat het na een slechte tomatenoogst voorrang gaf aan de verkoop aan supermarkten. Nu verliest het dus ook de andere contracten met McDonald`s. Heinz blijft wel leveren aan Burger King.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis