Alvo - April/Mei

Makelaarsnetwerk Century 21 gaat voor kwaliteitsverbetering

Century 21 Benelux is met 182 vastgoedkantoren het grootste makelaarsnetwerk van ons land. De franchiseketen gaat een nieuwe richting uit. De focus verschuift van kwantiteit naar kwaliteit. Deze verschuiving is gepaard gegaan met de sluiting van een tiental kantoren. Naar eigen zeggen waren deze vestigingen niet in staat om de hogere kwaliteitseisen op te volgen. Voor Century 21 lag de focus tot nog toe vooral op expansie, maar daar komt nu verandering in. Het bedrijf verklaarde dat het vandaag een goede geografische dekking en naambekendheid heeft.

Er volgt een strengere kwaliteitsbewaking. De keten legt uit dat het vak van vastgoedmakelaar complexer wordt, onder meer door de toenemende regelgeving. Er moet daardoor meer geïnvesteerd worden in opleidingen en begeleiding. Naast de focus op kwaliteit, wil Century 21 haar activiteiten ook meer diversifiëren. Daarom wordt meer aanacht geschonken aan de nieuwbouwmarkt. Enkele makelaars van de keten profileren zich al sterk op het nieuwbouwsegment, maar het nieuwe management wil die expertise uitrollen over een groter aantal kantoren. Er zouden veel opportuniteiten zijn in het nieuwbouwsegment, gezien de sector groeit. Daarbij komt nog dat de procedure veel complexer wordt door allerlei regelgeving en energieprestaties. Er zou daar dus een interessante rol weggelegd zijn voor makelaars.

De koerswijziging van Century 21 volgt op een aandeelhouderswissel in 2014. Medeoprichter Mathieu Verwilghen verkocht de onderneming toen samen met zijn stille vennoot Frank Cluck aan enkele Brusselse investeerders, verenigd in de nv Avana Capital Investment.

Century 21 staat op nummer één in België met een ruime voorsprong op ERA, die op de tweede plaats staat met 115 kantoren in ons land. Daarna volgen Trevi (31 kantoren) en Engel & Völkers (24 kantoren).PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis