Green Mango - Februari/April

"Mais il est où le Soleil ?": failliet verklaard!

Franchise.be had het in zijn news van oktober 2011 over het succes van de keten, en meldde u dat deze Belgische keten zich ontwikkelen wilde via een franchisenetwerk.Einde 2011 bezat hij 5 franchises waarvan 2 in Frankrijk, 5 winkels in eigen beheer, en tegelijk verdeelde hij ook zijn kleding in meer dan 1.000 winkels.

De curator die het bedrijf nu volledig beheert, heeft alle personeelsleden opgezegd, het is te zeggen de 50 mensen die bij het bedrijf Kesar werken, eigenaar van het merk en beheerder van de wholesale, en de 35 mensen die in een ander bedrijf werken dat de winkels beheert.

Voor de winkels in eigen beheer, 4 in België en één winkel in Parijs, zijn de vooruitzichten niet rooskleurig: de curator zou kunnen beslissen om slechts 2 van de 5 te behouden. Een belegger zou het bedrijf kunnen overnemen, en het op nieuwe grondslagen kunnen herstarten.

Het ging nochtans heel goed voor de Belgische tak, die een exponentiële groei kende sinds zijn ontstaan einde jaren 90. Maar het tij is gekeerd, en in enkele maanden tijd is het merk in een neerwaartse spiraal terecht gekomen; de crisis heeft niet geholpen en geruchten over de moeilijkheden hebben het bedrijf in nauwe schoentjes gebracht, doordat sommige kopers wantrouwen kregen en afstand namen.

Het omzetcijfer van 2011 bedroeg € 24,5 miljoen bij een verlies geschat op € 2 miljoen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis