ActionCOACH - December/Februari

Lunch Garden zet zijn vernieuwing verder!

De bezoekcijfers van de gerenoveerde restaurants tonen een stijgingspercentage van 15 tot 20 procent, en een stijging van de gemiddelde uitgaven met 4 tot 5%. De tevredenheidsgraad van het cliƫnteel bedraagt 91%.

Annick Van Overstraeten, ex-general manager bij Quick Belgium en sinds iets meer dan een jaar General Manager van Lunch Garden, wil het oude imago van de Lunch Garden-restaurants oppoetsen. In 2009 bedroeg het zakencijfer van Lunch Garden 120 miljoen euro, waren er 61 restaurants en 12 miljoen verkochte maaltijden.

De omzet in 2010 stabiliseerde zich, aldus Annick Van Overstraeten, ondanks de problemen door de stakingen bij Carrefour en de sluitingen van een aantal Carrefour-supermarkten op dezelfde sites als de Lunch Garden-restaurants. Dit alles kostte Lunch Garden meer dan een miljoen euro zonder te spreken over andere problemen waarmee het bedrijf in de loop van het jaar te maken kreeg (overstromingen in november, overvloedige sneeuw in december, hittegolf in de zomer).

Lunch Garden lanceerde niet lang geleden een nieuw gamma aan fusionmaaltijden (wok, grill en pasta), in samenwerking met drie gerenommeerde chefs waaronder Piet Huysentruyt van Kookeiland. De eerste gerechten van deze chefs zullen vanaf mei beschikbaar worden in de restaurants.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis