Registreren

Lunch Garden blijft groeien en mikt nu op musea

Voor het vijfde jaar op rij neemt de winstmarge toe bij Lunch Garden. Om verder te kunnen groeien voorziet de Belgische restaurantketen de komende jaren openingen in ziekenhuizen, musea en stations. Tembo in het Afrikamuseum in Tervuren kreeg de primeur.

Stijgende winstmarge

Na een moeilijke periode gaat het de voorbije jaren weer beter met Lunch Garden: vorig jaar steeg de omzet met 3,5% naar 145 miljoen euro. Ook de winstmarge nam toe naar 16% van de omzet, in 2016 was dat nog 14,9% en in 2011 zelfs maar 11,9%. "Toen ging Lunch Garden door een moeilijke periode, maar nu kunnen we weer aan groei denken", zegt CEO Annick Van Overstraeten.

Lunch Garden is sinds 2015 in handen van de familie Brenninkmeijer, bekend van onder meer kledingketen C&A. Vorig jaar verwierf de Nederlandse zakenman Paul Vermaat een belang van 25% in de restaurantketen. Zijn eigen bedrijf, Vermaat Groep, werd groot met restaurants in Nederlandse ziekenhuizen en musea.

Nieuwe restaurants

Dat kunstje wil nu ook Lunch Garden opvoeren, te beginnen met Tembo in het Afrikamuseum. "Die bistro draagt niet de naam Lunch Garden omdat het om een ander concept gaat, dat beter bij musea past", zegt Van Overstraeten. Alles wordt ter plaatse bereid en de prijzen liggen hoger. "We willen in nog andere musea dergelijke bistro's openen. We mikken op zo'n acht gelijkaardige zaken."

Daarnaast plant het bedrijf ook een twintigtal restaurants in ziekenhuizen en stations. Op die manier hoopt Lunch Garden verder te groeien, al wil Van Overstraeten ook klassieke Lunch Gardens blijven openen: "Er zijn nog een tiental plaatsen in België met ruimte voor nieuwe restaurants. Vandaag heeft de keten 75 restaurants. Volgende week opent in Ternat een 76ste zaak."

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis