Registreren

‘Frituur Pommeke' enorm populair in Japan

Bart Sablon, eigenaar van Frituur Pommeke, heeft gewerkt als chef-kok op de Belgische ambassade in Tokio en speelde al enkele jaren met het idee om een eigen zaak te openen in de stad. Met de hulp van de Belgische zakenman Rob Van Nylen en een Japanse investeerder opende hij in 2014 een eigen frituur in Halekulani Kitaaoyama, een straat in de chique Minato-buurt.

Frituur Pommeke groeide onmiddellijk uit tot een groot succes. “Elke ochtend staan ze om 11 uur al aan te schuiven”, verklaarde de eigenaar aan De Morgen. De Belgian Fries lijken, naast de Belgian Waffles en Belgian Beers, een enorme hit te zijn bij de Japanners.

De aardappelen van Frituur Pommeke worden vanuit België gekoeld en geïmporteerd. Daarnaast serveert de frituur ook Vlaamse klassiekers zoals stoofvlees, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus. De gerechten krijgen wel allemaal een Japanse toets. Zo worden er shiitakes toegevoegd aan de vol-au-vent.

De eigenaar verklaart dat het de bedoeling is om een keten op te starten. De plannen voor het openen van een tweede zaak zouden al op tafel liggen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis