Download Gratis uw Franchise startersgids

Louis Delhaize gaat voor digitale interne communicatie met Google for Work

Louis Delhaize startte met de digitalisering omdat de doorstroom van informatie naar het hoofdkwartier niet altijd optimaal verliep. Google for Work biedt een oplossing doordat directe communicatie mogelijk wordt.

Google for Work is onderdeel van internetbedrijf Google en richt zich naar bedrijven. De tools en apps zijn zeer gebruiksvriendelijk waardoor de overstap naar digitaal werken niet te groot is. Vaak gaat het om dezelfde toepassingen die door consumenten gebruikt worden. Zo gebruikt Louis Delhaize Gmail, maar ook een Google Calendar om agenda's te delen. Via Google Drive kunnen medewerkers op verschillende locaties samenwerken aan documenten, presentaties of rapporten. Met Google Forms kunnen medewerkers gemakkelijk een poll over een bepaald thema opzetten.

Tijdens een testproject gingen vijf winkels en twee departementen aan de slag met het nieuwe digitaliseringsproject. Medewerkers kregen een eigen Google-account en werden uitgerust met tablets of met Google Chromebooks. De winkelverantwoordelijke kreeg een smartphone ter beschikking. Iedereen kreeg tijdens het testproject een opleiding om de tools te leren gebruiken. Er werd ook al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om virtuele vergaderingen te houden. Zo worden reiskosten en de transporttijd tot een minimum beperkt.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis