Carrefour - Maart Videochat

Lier geeft Albert Heijn geen vergunning voor supermarkt

Het college besliste om geen socio-economische vergunning af te leveren voor de potentieel nieuwe winkel. Volgens het Lierse stadsbestuur telt de stad al voldoende supermarkten. Met de weigering wil de stad bovendien de heel drukke Antwerpsesteenweg sparen.

Er zouden tenslotte ook te weinig parkeerplaatsen zijn op de plaats waar de nieuwe vestiging, samen met een aantal andere winkels, zou komen. Begin deze week had Albert Heijn nog ‘de wens en de verwachting om in het najaar een vestiging in Lier te openen.' Volgens de Nederlandse supermarktketen waren de vergunningen zo goed als rond. Albert Heijn was dan ook al begonnen met de aanwerving van teamleiders, winkelbedienden en jobstudenten voor de vestiging in Lier.

In totaal zou de winkel werkgelegenheid kunnen bieden aan 65 werknemers. Maar dat plan stuit dus nu op njet van het stadsbestuur. Ook schoenenwinkel Avance krijgt geen vergunning voor een vestiging aan de Antwerpsesteenweg.

Beide bedrijven kunnen nog in beroep gaan tegen de beslissing van het stadsbestuur. ‘Wij blijven vertrouwen hebben in de goede afloop van dit dossier', reageerde Arne Van Ongeval, PR-verantwoordelijke van Albert Heijn.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis