Leonidas wordt 100 jaar in 2013

De Belgische keten is ook het belangrijkste netwerk van chocolatiers-confiseries geworden bij onze Franse buren, sinds de opening van zijn eerste winkel in Parijs in 1978. Momenteel telt Leonidas 340 winkels in Frankrijk, zijn tweede markt na België.
De oprichter van het chocolademerk, Leonidas Kestekides, kreeg bekendheid toen hij in 1910 deelnam aan de Wereldtentoonstelling in Brussel. In 1913 keerde hij weer naar België om er deel te nemen aan de Internationale Tentoonstelling die in Gent plaats had. Hij trouwde een Belgische, en richtte zijn eerste theesalon op.
Voor het eeuwfeest van de keten hebben de Meester Chocolatier van Leonidas en zijn team zich overtroffen om een nieuwe collectie pralines op de wereld te zeggen, "de Collection n° 100", die bestaat uit nieuwe pralines, smaakervaringen die even uiteenlopend als innoverend zijn (Sumatra, Egina, Amanda, Mahina, Lima). Collectioneursdozen in metaal, de Napolitain 100 jaar en de Palets 100 jaar worden ook aan de klanten aangeboden.

Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis