Belisol - Banner Januari/April 2022

Le Pain Quotidien viert omzet groei in België met nieuw hoofdkantoor in Brussel

Restaurantketen Le Pain Quotidien gaat in Brussel een nieuw Europees hoofdkantoor openen. Daarnaast komt er ook een nieuw restaurant op de site van Tour & Taxis, dat een soort flagshipstore moet worden voor de keten.

32 nieuwe restaurants

Momenteel bevindt het hoofdkantoor van Le Pain Quotidien zich in New York en dat kantoor zal ook geopend blijven. Het zal echter enkel nog de activiteiten op het hele Amerikaanse continent aansturen. Het hoofdkantoor in Brussel wordt verantwoordelijk voor de restaurants in het Midden-Oosten en Europa.

Daarnaast komt er in Tour & Taxis ook een opleidingscentrum en een nieuw restaurant van de restaurantketen. De investering voor dat restaurant schommelt rond 400.000 euro en het filiaal moet dit najaar de deuren openen. Het opleidingscentrum zal opleidingen organiseren voor alle Belgische medewerkers en voor alle franchisenemers wereldwijd.

Le Pain Quotidien opende in 2016 29 nieuwe restaurants en gaat ook in 2017 verder met de expansie. Dit jaar zullen er 32 nieuwe restaurants geopend worden, waarvan 12 in Latijns-Amerika.

Volgend jaar wordt er werk gemaakt van Azië, waar de keten al actief is in India en Japan en een franchisevestiging heeft in Hongkong. “Die gaan we terugkopen, want we willen van Hongkong ons Aziatisch hoofdkwartier maken, om van daaruit Singapore en China te veroveren”, zegt Vincent Herbert, CEO van Le Pain Quotidien.

Groei in België

Vorig jaar haalde de keten een omzet van 367 miljoen dollar (344 miljoen euro) en een winst van 30 miljoen dollar (28 miljoen euro). Dit jaar mikt het op een omzet van 410 miljoen dollar (384 miljoen euro). 

Een groot deel van die groei is te danken aan betere cijfers in België. Vorig jaar steeg de omzet in het thuisland met 20 procent en ook de rendabiliteit ging er met een kwart op vooruit.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis