Le Pain Quotidien start met e-commerce

Le Pain Quotidien start na de zomervakantie met e-commerce in Brussel. Zo wil de keten ervoor zorgen dat mensen hun lunch online kunnen bestellen en die laten leveren op kantoor. De organisatie zal niet gebeuren vanuit een bestaande winkel maar vanuit een nieuwe centrale die de catering zal verzorgen. De levering zal overigens niet gebeuren via auto's om te vermijden dat er nog meer fijn stof de Brusselse lucht in gejaagd wordt. Een concreet plan is echter nog niet opgesteld.

Le Pain Quotidien koestert nog uitbreidingsplannen en wil elk jaar twee tot drie nieuwe vestigingen openen in ons land. De volgende opening is gepland in Overijse eind mei of begin juni. Verder wordt er gedacht aan steden zoals Kortrijk, Roeselare, Aalst, Gent en Limburg. Er is beslist om niet meer te werken met franchisezaken maar enkel vestigingen in eigen beheer. Dat heeft te maken met Le Pain Quotidien Licensing dat wereldwijd eigenaar is van het merk. Zij hebben winkels in eigen beheer in de VS, Londen, Parijs en Sydney. De andere helft van de winkels is in handen van masterfranchisers per land. België is het enige land dat subfranchisers heeft. Om ervoor te zorgen dat de afstand met Le Pain Quotidien Licensing niet te groot wordt, is er afgesproken dat de bestaande subfranchisers mogen blijven maar dat er geen nieuwe franchisewinkels meer bij komen.

Le Pain Quotidien haalt met zijn 28 Belgische winkels een omzet van 31 miljoen euro, waarvan 21 miljoen door de winkels in eigen beheer en 10 miljoen door de franchisezaken.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis