Download Gratis uw Franchise startersgids

Le Pain Quotidien start gesprekken met potentiële investeerders

Le Pain Quotidien heeft gesprekken aangeknoopt met partijen die mogelijk willen investeren in de bakkerijketen. Voorzitter van de raad van bestuur, Jean-Marie Laurent Josi, verklaarde aan De Tijd dat het bedrijf niet genoodzaakt is om een nieuwe partner te vinden, maar dat het wel interessant kan zijn. Daarnaast wil Josi ook onderstrepen dat er van een totale verkoop absoluut geen sprake is.

Momenteel zijn alle aandelen van het bedrijf in handen van enkele Belgische partijen, die bijna allemaal 10 à 20 procent van de aandelen in handen hebben. Oprichter Alain Coumont bezit momenteel nog 3 à 4 procent van de aandelen. De gesprekken met de potentiële nieuwe investeerders zouden zich nog in een vroege fase bevinden.

Le Pain Quotidien blijft inzetten op expansie. Volgende week opent een eerste vestiging in Hongkong de deuren. Er komen ook restaurants in Dublin, Lausanne, Miami, Texas, San Francisco en Boston. In totaal moeten er dit jaar dertig nieuwe vestigingen de deuren openen, waaronder ook in Gent en Brugge.PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis