Download Gratis uw Franchise startersgids

Le Pain Quotidien koopt de franchiserechten terug op haar 29 Belgische vestigingen

Broodjesketen Le Pain Quotidien heeft haar hoofdzetel in New York maar werd opgericht in Brussel. Het bedrijf valt nog steeds onder het Belgisch recht, wordt geleid door een Belg én heeft Belgische aandeelhouders. Toch was de groep geen eigenaar van zijn Belgische vestigingen. Deze waren namelijk in handen van Nederlandse franchisers, die op hun beurt met subfranchisers werkten.

Na 25 jaar komt daar nu verandering in. Het bedrijf koopt de franchiserechten terug van de 29 winkels in ons land. De Belgische verkooppunten, beginnende met de vestiging in de Dansaertstraat in Brussel, komen zo terug in eigen handen. Voor de tien subfranchisers verandert er weinig. Zij worden nu gewoon volwaardige franchisers en behouden de volledige leiding over hun winkel. Hoeveel geld de aandeelhouders neerleggen voor de 29 winkels werd niet meegedeeld, maar het zou alvast om enkele miljoenen gaan.

Vandaag telt Le Pain Quotidien 232 verkooppunten in 17 landen, goed voor een omzet van 375 miljoen euro. In België wil de keten uitbreiden met één tot twee vestigingen per jaar en ook een buitenlandse expansie staat op de agenda. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis