Download Gratis uw Franchise startersgids

La Pataterie eindigt het jaar 2011 met een knal

Na enkele andere vestigingen geopend te hebben, wordt het concept verder ontwikkeld en neemt in 2003 de vorm aan van een restaurantketen met franchises. Die franchise is snel uitgegroeid tot een essentiële versneller van verdere ontwikkeling. Met zijn rustieke kader, versierd met oude voorwerpen uit curiosawinkels, zijn gezellige sfeer, de rijke keuken en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, ... groeit het recept al snel uit tot een succes.

In 2011 heeft de keten 39 nieuwe restaurants geopend, waarvan 33 in franchise, om het jaar te besluiten met een netwerk van 121 restaurants, waarvan het gemiddelde omzetcijfer per franchisezaak de € 1,1 miljoen buiten belasting bereikt heeft, met een gemiddelde rendabiliteit van 10%. Meer dan 4,2 miljoen klanten werden verleden jaar bediend.

La Pataterie, dat elke maand tussen de 50 en 80 dossiers ontvangt van kandidaturen voor de franchise, is van plan 30 nieuwe restaurants te openen in 2012. Het bedrijf heeft al 43 bouwvergunningen ingediend, wat een al even strak ritme laat voorzien voor 2013 en de jaren daarop. Het doel: tegen einde 2018 de 300 restaurants bereiken.

En wanneer komt er een La Pataterie restaurant in België?


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis