Registreren

Interview met Ronald Beks, franchise ondernemer bij Anytime Fitness Belgie

Als je bij Anytime Fitness begint, ligt er al een plan voor je klaar
Ongeveer 40 jaar geleden begon de nog jonge Ronald met ijshockey. Na zijn carrière op het ijs werd hij beroepsmilitair en bij defensie zette hij zijn eerste stappen richting sportinstructeur.Toen sloeg het noodlot toe, Ronald brak zijn nek en werd afgekeurd als beroepsmilitair. Hij kon zijn werk als militair dus niet meer uitoefenen. IJshockeyen kon ook niet meer..

“Waar andere deuren sluiten, openden zich nieuwe deuren voor mij”. Hij rolde meer en meer in het trainerschap en vandaar uit ging het balletje steeds meer rollen. Het trainen van ijshockeyploegen in Nederland en België gebeurde altijd in de avond uren waardoor hij in de ochtend vrij had. Naast zijn personal training praktijk is Ronald overdag les gaan geven in de sportschool. Hier kreeg hij steeds meer het gevoel van “ik wil ook een eigen sportschool”.

Het is zelfs bijna tot een overname gekomen. Net toen Ronald alles wilde annuleren kwam hij in contact met Anytime Fitness. Niet wetende van te voren dat hij in 24 uur tijd in aanraking zou komen met Anytime Fitness, maar ook meteen het contract zou tekenen om een eigen franchise club te openen van Anytime Fitness. Het was voor Ronald snel duidelijk. “Een sterk merk, een uitgewerkt professioneel concept, een vaste maandelijkse fee waar veel concepten een omzetafhankelijke afdracht hebben. Mijn geloof in Anytime Fitness was direct sterk.”

“Er was meteen een klik”, aldus Ronald. “Ik zag alleen maar voordelen; een 24-uur concept, wereldwijd toegankelijk en tijdens het gesprek met Petro Hameleers hoorde ik samen met mijn vrouw dat we de ondersteuning krijgen die je nodig hebt als beginnende ondernemer vanuit het hoofdkantoor. De inrichting ligt al zo ver als klaar en de materiaal keuze ligt vast. Als je bij Anytime Fitness begint, ligt er al een plan voor je klaar”.

De markt ziet Anytime Fitness als een serieuze concurrent. “Met de opening in Neerpelt gaven we meer keuze aan de sporters. Met name het 24 uurs aanbod alsmede nieuwe apparatuur en privé kleedruimte.” licht Ronald toe. En de markt is voor Ronald en zijn vrouw Annette groter dan Neerpelt. “Medio juni openen wij onze tweede Anytime Fitness club, in Lommel.

Op de vraag, wat hij andere potentiële franchisenemers kan adviseren, antwoordt hij: “Maak gebruik van de kennis van je mede franchisenemers. Ook de knowhow van het Hoofdkantoor moet je benutten. Ga niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. Dat is juist wat franchise zo sterk maakt.

Maak kennis met Anytime Fitness, op 14 april in Neerpelt
Op vrijdag 14 april 2017 bent u uitgenodigd om kennis te maken met de mogelijkheden die het Anytime Fitness concept u biedt met betrekking tot ondernemen in België. Tussen 14 en 16 uur informeren Franchise Recruiter Isabelle Lietaer en Master Franchisegever Petro Hameleers van Anytime Fitness Benelux u over de formule.

Vanzelfsprekend heeft u ook de gelegenheid tot het stellen van vragen. De Anytime Fitness Discovery Day wordt gehouden bij Anytime Fitness Neerpelt (Groenstraat 12, 3910 Neerpelt).


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis