Delitraiteur - Oktober/November/December

Interview met franchisenemer Mobalpa Woluwe

Kunt u zich in het kort even voorstellen.
Ik heet Nicolas Dulait, ik ben 43 jaar en manager en aandeelhouder van de franchisewinkel Mobalpa in St-Stevens-Woluwe. Ik ben ook manager en aandeelhouder van het familiebedrijf Ateliers Lingand (1948) dat gespecialiseerd is in renovatie.

Waarom heeft u de stap genomen om als franchisenemer te starten?
Ik heb die beslissing genomen om een extra troef toe te voegen aan mijn vorige ervaringen in de wereld van de renovatie. Voor mij was het belangrijk om een fysiek winkelpunt te openen, maar ook om terug te keren naar een meer gestructureerde, professionelere wereld waarin ik kan profiteren van de steun van een grote groep om sneller te kunnen evolueren als ondernemer.

Welke mijlpalen heeft u ondertussen bereikt?
Ik ben in eerste instantie blij dat ik de winkel heb kunnen openen en een sterk  verkoopteam heb kunnen creëren. We bereikten daarnaast ook de eerste mijlpaal van meer dan één miljoen euro omzet en we werkten aan een grote structurering van het bedrijf.

Waarom heeft u specifiek voor Mobalpa als franchisegever gekozen?
Ik koos voor Mobalpa omwille van de kwaliteit en diversiteit van de producten, maar ook voor de goede reputatie en het imago dat het merk geniet. Daarnaast werkte ik voordien reeds in een gelijkaardige sector als die van Mobalpa, wat voor mij zeker een toevoegde waarde is.

Wat zijn de belangrijkste elementen waarom iemand voor Mobalpa zou moeten kiezen als franchisegever?
Mobalpa biedt merkondersteuning van begin tot einde. Zo biedt het merk hulp bij het vinden van een lokaal, bij het opstellen van het businessplan en bij de  rekrutering van het team en training van de verkopers en de manager. Daarnaast is het sterke imago van het merk ook een zeer groot pluspunt.

Wat zijn in uw visie de trends en de uitdagingen voor Mobalpa als franchisegever?
Ik denk dat de implementatie van alle elementen die aan Franse franchisenemers op exportmarkten worden aangeboden een uitdaging vormt voor Mobalpa. Dit gaat voornamelijk om IT, een geïntegreerde backoffice, een geïntegreerde rapportage ...

Waar ziet u uzelf over vijf jaar als franchisenemer binnen de Mobalpa Groep?
Ik plan de opening van een 2e winkel binnen 18 tot 24 maanden en een derde winkel met een gecentraliseerd logistiek magazijn binnen 5 jaar.

 

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis