Burger King - Leuven / Ninove - 08/02-08/03/2021

Interview met ambitieuze Panos Franchise ondernemers die tweede Panos City in Gent openen

“Mijn ouders hebben Panos Korte Dag opgestart in 1988 en uitgebaat tot 1998. Als elfjarige hielp ik wel eens mee achter de toonbank en dat was op amper 60 meter van onze nieuwe winkel”, vertelt Joline De Lange.

De jonge dertigers zijn met de opening van de Panos City-winkel in de Walpoortstraat, waar voorheen koffiebar Or gevestigd was, niet aan hun proefstuk toe. Joline werkt al 14 jaar bij Panos en in 2014 nam ze met haar partner Maarten de zaak van haar ouders in de Veldstraat over.

“We treden nu dus voor de tweede keer in hun voetsporen. Het is zeer fijn om terug te keren naar deze buurt. Mijn nonkel Koen baat trouwens ook de Panos-zaak uit aan de Langemunt. Het zit blijkbaar in ons bloed”, zegt De Lange. In hun tweede Panos City stelt het koppel vijf mensen tewerk.

Modern ondernemerschap in florerende wijk
Panos Korte Dag was sinds november 2017 gesloten. “De trouwe klanten lieten regelmatig vallen dat ze hun Panos misten in de wijk. Door het nieuwe circulatieplan, de recente heropening van de Krook en de renovatie van Wintercircus is de wijk stevig aan het heropleven. Het Panos City-concept past hier dus perfect en is een goede aanvulling op het bestaande horeca-aanbod”, zegt Karl Selleslags, managing director van Panos.

De nieuwe Panos City is in amper twee maanden tijd in een nieuw kleedje gestopt. “We kozen voor een combinatie van de originele parketvloer en plafonds met een strak interieur dat past bij het moderne selfserviceconcept”, vertelt De Lange. In de kelder werd ook een gloednieuwe bakkerij, koel- en diepvriescel en lift geïnstalleerd. “Alles is getest en goedgekeurd. We zijn er klaar voor om dagelijks ovenverse koffiekoeken en broodjes te bakken.”

Doorgroeikansen voor personeel
De franchisenemers willen moderne ondernemers zijn. “We optimaliseren graag alle processen, van het bakken tot de verkoop en het beheer van de stock”, zegt Maarten Morren. Daarbij komt de IT-opleiding die hij met Joline volgde ook regelmatig van pas. “Maar het zijn vooral de mensen die het verschil maken. Onze personeelsleden zijn een enorme steun. We kunnen ook rekenen op de hulp van franchisegever Panos”, aldus Morren.

De nieuwe zaak brengt ook personeelsverschuivingen met zich mee. Zo groeit werkneemster Helena na twee jaar in de Veldstraat door naar de functie van supervisor in de Walpoortstraat. En voormalig jobstudente Davina krijgt een fulltime bakkersfunctie.

Bron : Made in OostVlaanderen


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis