Download Gratis uw Franchise startersgids

Intermarché wil jaarlijks uitbreiden met 5 à 10 Belgische winkels


De Europese supermarktketen Intermarché maakt deel uit van de Franse supermarktgroep Les Mousquetaires die in 1969 werd opgericht. Vorig jaar opende Intermarché hun 85ste Belgische winkel en daar lijkt het niet bij te blijven. De keten heeft concrete uitbreidingsplannen in ons land voor de komende jaren. “Ons doel is om 5 à 10 winkels per jaar te openen in België”, aldus Intermarché. “Momenteel richten we ons daarvoor vooral op Wallonië.”

De supermarktketen kijkt voor het beheer van de nieuwe winkels uit naar franchisenemers. “Het profiel van onze franchisenemers is heel divers”, vertelt de verantwoordelijke. “Het gaat om mensen uit verschillende achtergronden. Er zijn wel twee zaken die we wensen terug te vinden in onze ondernemers. Ten eerste zoeken we personen die ervaring hebben in management zodat ze op een professionele manier een eigen winkel kunnen runnen. Ten tweede moet een franchisenemer ook commercieel ingesteld zijn”, voegt Intermarché eraan toe.

Als franchisegever onderscheidt Intermarché zich van gelijkaardige concepten door de franchisenemers echt te betrekken in de algemene coördinatie van het merk. “Onze franchisenemers komen geregeld samen om te overleggen. We nemen samen met hen beslissingen over de algemene lijn van de supermarkt”, klinkt het.

Intermarché ziet de relatie met de franchisenemers als een echt partnerschap waarin er veel ondersteuning geboden wordt. “Al onze franchisenemers krijgen een opleiding gedurende zes maanden. Eens deze is afgerond, worden ze uiteraard verder ondersteund bij het opstellen van een financieel plan en bij de inrichting en het ontwerp van de verkooppunten. We hebben talrijke specialisten in dienst voor deze gerichte begeleiding. Gedurende heel het partnerschap zorgen we voor een goede ondersteunde begeleiding van onze franchisenemers”, legt het bedrijf uit.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis