Pitaya

In vijf stappen naar een succesvolle franchise onderneming

Als nieuwe ondernemer en een nog kersversere franchisenemer, is de wirwar aan informatie eindeloos. Maar wat zijn de belangrijkste punten? Franchise.be deelt vijf stappen om u op weg te helpen.

1. Wees bereikbaar

De 24-uurseconomie is simpel: wees bereikbaar. Altijd. Overal. Dus ook buiten kantooruren. Vooral als startup is het belangrijk om aanwezig te zijn. Hoe? Zorg voor een vast nummer voor uw franchise en een mobiel, zakelijk nummer voor spoedgevallen. Het vaste nummer kunt u laten doorschakelen naar uw 06-nummer wanneer nodig. Kijk bovendien naar services van uw franchisegever, want wellicht is er al een centrale klantenservice beschikbaar. O ja, volkomen logisch, maar just to be sure... anno 2018 is een goedwerkende website onmisbaar; klantverkeer en leads kunnen via de centrale website van de franchisegever aan u worden doorverwezen.

2. Social Media all the way

Social Media is essentieel voor een (warme) relatie met klanten. Hoogstwaarschijnlijk heeft uw franchiseformule een social media-strategie waarop u kunt aansluiten, dus bestudeer deze strategie en anticipeer op eventuele acties en events. Onderzoek daarnaast wat uw eigen ruimte is binnenin deze strategie. En praat ook eens met een expert, want deze helpt uw doelgroep in kaart brengen en weet waar zij zich bevinden.

3. Ken uw klanten

Succesvol verkopen vergt klantenkennis en als franchisenemer staat u het dichtst bij de klant. Dus informeer uw franchisegever over vragen en behoeften van klanten en deel wanneer nieuwe producten niet aanslaan. Zo zijn jullie samen constant bezig om de beste franchiseformule voor klanten neer te zetten.

4. Tijd is geld

Doe niet alles zelf; kijk binnen uw franchise naar wat de franchisegever voor u kan doen qua ondersteuning en maak hier gebruik van. Waarom? Hierdoor heeft u meer tijd om u op uw ondernemen te richten en dus uw succes, want tijd is immers geld.

5. Gebruik uw franchise-netwerk

Elk begin is uitdagend, maar gelukkig heeft u binnenin uw franchiseformule een sterke ondersteuning vanuit de franchisegever en collega-franchisenemers. Ga slim aan het werk en leer van andermans ervaringen en voorkom fouten. Gaat er toch wat mis? Geen zorgen, want het hoort erbij. Zie het als een leerervaring die u als franchiser sterker en succesvoller maakt.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis