Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

In Nederland groeit franchisesector sneller dan de economie

De Nederlandse franchisesector zag de omzet in 2015 groeien met 1,88% terwijl de Nederlandse Economie een omzetstijging noteerde van 1,7%. De franchisesector profiteert in Nederland van de toenemende koopkracht, wat resulteerde in een toename van particuliere bestedingen aan goederen en diensten. Mede daardoor werd er in 2015 ruim 29 miljard euro door franchisenemers omgezet.

De zorgsector profiteerde met een omzetstijging van 28,19% in 2015 het meest van de groei. Deze branche is echter in absolute zin binnen franchise nog altijd erg klein. Momenteel telt de zorg 910 Nederlandse franchisevestigingen verdeeld over 23 zorgformules.

De grootste branche binnen de Nederlandse franchisesector, de dienstverlening, noteerde met 9.888 franchisevestigingen verdeeld over 359 franchiseformules een omzetstijging van 4,84%.

In de sectoren mode en non-food wordt een wisselend beeld vastgesteld. Enerzijds nemen de particuliere bestedingen toe, maar door de prijsdruk stijgt de omzet niet evenredig mee. Non-food zag zelfs de omzet met -0,42% afnemen door onder andere een toename van online bestedingen. Met name de retailers in de woonbranche profiteren met een omzetstijging van 11,86% het meest van de volumegroei.RS


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis