Côté Sushi - Juli / Augustus / September

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

Nieuw evenwicht

Zowel op Upper Fifth Avenue in New York als op Causeway Bay in Hongkong zijn de huurprijzen ten opzichte van vorig jaar gedaald. Voor Upper Fifth Avenue, dat bovendien ook nog met leegstand kampt, is het de eerste daling sinds de financiële crisis. Volgens Cushman & Wakefield heeft dat te maken met de opmars van de online verkoop, waarbij merken op zoek moeten naar een nieuw evenwicht tussen fysieke winkels en e-commerce. Ondanks de daling zijn de twee duurste winkelstraten wel nog altijd twee keer zo duur als de dichtste concurrenten.

In de top tien van duurste winkelstraten ter wereld doet vooral Azië het goed. Ginza in Tokio rukt op van de achtste naar de vijfde plaats en Myeongdong in Seoul stijgt van plaats negen naar plaats acht. Slechts drie winkelstraten uit de top tien hebben het voorbije jaar hun huurprijzen zien stijgen.

Groeipotentieel Antwerpen

De eerste Europese straat in de ranglijst is de Champs Elysées in Parijs op plaats drie. Ook Londen, Milaan, Zurich en Wenen maken hun opwachting in de top tien. Antwerpen en Brussel bevinden zich nog in de top 30, al spreekt Cushman & Wakefield bij Antwerpen wel nog van een groter groeipotentieel.

JLL stelde in een eigen rapport al dat de winkelstraten in de Benelux nog heel wat groeimarge hebben en dat ze dankzij hun centrale ligging een belangrijke rol kunnen spelen in de expansie van internationale merken. Bron: www.retaildetail.be


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis