Registreren

Heraanleg Nieuwstraat binnenkort van start

Ook zijstraten aangepakt
Normaal gezien hadden de werken al voor de zomer van 2015 van start moeten gaan, maar toen werd er besloten om de nieuwe voetgangerszone voorrang te geven en sindsdien werden de werken steevast uitgesteld.

“Er is inderdaad een vertraging geweest”, zegt schepen van Openbare Werken Geoffroy Coomans aan Bruzz. "Toen we de vergunning hadden voor de heraanleg werd er gevraagd om de nutsvoorzieningen op de centrale lanen voorrang te geven. En dus moest de timing veranderd worden, want het aantal ploegen is natuurlijk beperkt. Als ze werken aan een werf dan kunnen ze niet werken in de Nieuwstraat."

Ondertussen is wel nog niet helemaal duidelijk hoe die vernieuwde Nieuwstraat eruit gaat zien. In 2012 werd er een plan aangekondigd met een overkapping, maar dat werd vrij snel terug afgevoerd. In 2013 werd dan besloten om het masterplan van BUUR te volgen.

Volgens dat masterplan komt er een nieuw wegdek en nieuw verlichting, en worden ook de zijstraten van de Nieuwstraat aangepakt. Daarnaast komt er meer aandacht voor het patrimonium en verhuizen de banken naar de zijstraten om de doorgang te verbeteren. Indien mogelijk komt er ook een vergroening van de gevels. Het grote doel van Brussel is om de Nieuwstraat ook buiten de winkeluren levendig te houden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis