Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Handel klaar voor eindejaarsverkoopDecember is voor de handel de belangrijkste maand van het jaar. “Er is elf maanden hard gewerkt om de kosten te betalen, in december wordt beslist of je ook winst maakt”, zegt Dominique Michel, ceo van Comeos. “Winkels draaien nu tot dertig procent van hun jaaromzet. We geven als consument net iets meer uit – duurdere cadeautjes, lekkere wijn, chiquere kleren. Het hoort bij de eindejaarsfeesten, en we stellen vast dat de crisis daar weinig aan verandert.”

Zondag open

De meeste winkels blijven daarom ook op zondag open nu zondag (21 december), en zeker op 28 december. “Dankzij de koppelverkoop kun je bovendien al zaakjes doen als je op zoek bent naar een nieuwe feestgarderobe”, zegt Michel. “Verder zijn het de traditionele sectoren die het nu goed doen: parfums, elektronica,…”

Online wordt volwaardig verkoopkanaal

Maar winkels gaan nog verder dan de zondagsopeningen: hun webshops blijven dag en nacht geopend. “E-commerce is een volwaardig verkoopkanaal geworden”, zegt Michel. “In december stijgt de online verkoop jaarlijks met 10 tot 30 procent in vergelijking met het jaar voordien. ”

Weet wat je wil

“E-commerce en fysieke winkels zijn complementair”, besluit Michel. “Wie online koopt, weet vooraf al goed wat hij wil. Snel en efficiënt vergelijken en bestellen, betalen en laten leveren. Wie op zoek gaat naar dat ene perfecte kerstcadeau zonder goed te weten wat hij zoekt, loopt liever door de winkelstraten.”

Bron: Comeos


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis