Ubiway

Habitat komt met twee nieuwe winkelkoncepten

Habitat Pure & Habitat Bedding

De Franse eigenaar Cafom heeft grootse plannen met het merk: in september van dit jaar moet de eerste van een reeksHabitat Pure-vestigingen openen in Parijs. Het gaat om kleinere winkels, zo`n 80 m² groot, die een 400-tal decoratieve spullen zullen aanbieden. Het concept, dat al is uitgetest in een `klassieke` Habitat, zal later worden uitgerold in winkelcentra.

In 2015 wil Habitat vervolgens een keten opstarten van

slaapwinkels, Habitat Bedding: winkels van zo`n 200 à 300 m² groot, met een eigen aanbod aan slaapkamermeubilair en beddengoed onder Habitat-huismerk. Topman Hervé Giaoui droomt zelfs al luidop van een keten van heuse Habitat Hotels, volledig ingericht met het eigen productgamma.

Groeien via franchise

Cafom, onder meer franchisehouder voor de Franse meubelketen BUT, wil eerst enkele winkels in eigen beheer uitbaten, alvorens de concepten via franchise in de markt te zetten. De groep, 26 winkels telt in Frankrijk en nog één in Monaco, zet volop in op franchise om te groeien. Zo komen er bij onze zuiderburen dit en volgende jaar al minstens zes vestigingen bij.

De groep gaat ook de internationale expansietoer op: half maart tekende Cafom een masterfranchisecontract met een partner uit Singapore, die Habitat geleidelijk aan in 15 landen in Azië zal uitrollen. Singapore, Indonesië, Taiwan en Brunei krijgen nog dit jaar een eerste vestiging.

Of en, zo ja, wanneer de nieuwe concepten naar ons land komen, is nog niet bekend. "Dit is vooralsnog een Frans initiatief, maar we volgen het met belangstelling op", klinkt het bij ERBA Holding, dat de drie Belgische en de enige Luxemburgse Habitatin franchise uitbaat.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis