Grando Keukens

Goede kerstverkoop maakt jaar niet goed

De Belg lijkt sinds vrijdag te beseffen dat er maar weinig tijd meer rest voor de kerstinkopen: het hele weekend was het druk in de winkels, werden veel artikels ingepakt en deden de geschenken het opvallend goed. Andere jaren wordt de echte start van het kerstseizoen door de kerstvakantie gegeven, maar nu valt die al op zaterdag 24 december. Wat shoppers maar een laatste, korte zaterdag geeft: volgende week zaterdag sluiten de winkels vroeger dan normaal.
De verkoop is dit weekend dus al goed geweest, en handelaars verwachten dat het nog een week zo blijft duren.
Een overzicht van de belangrijkste sectoren:
Mode: eindelijk werden de echte winterstukken verkocht: mantels, laarzen, lange broeken,… De collecties die zo lang zijn blijven hangen, werden nu wel verkocht, dank zij de korte winterprik met sneeuw en koude wind. Er is een omzetstijging van drie tot vijftien procent in vergelijking met vorig jaar, toen vooral in Wallonië winkels door de sneeuw heel moeilijk te bereiken waren.
Electro: vooral de winkelcentra deden het goed, met een beter cijfer dan vorig jaar. Net als vorige week blijven de tablets populair. Video-games hebben helemaal afgedaan: dat seizoen start in oktober, met de release van nieuwe spelletjes. De klant koopt die games dan meteen, en wacht niet langer tot het onder de kerstboom ligt.
Tuin: de kerstbomen worden nog verkocht, maar vooral de geschenken doen het nu heel goed. December was voor de tuinsector een goede maand, de omzetstijging wordt op zo'n twee procent geschat.
Tevreden winkeliers dus, al haasten ze zich om er aan toe te voegen dat dit goede weekend hun jaar niet goed maakt. Vooral in de modesector was het een moeilijk jaar, met kwakkelende seizoenen en collecties die niet verkocht geraakten.
Bron : Comeos

Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis