Waarom franchise?

Ik heb altijd het idee gehad om mijn eigen bedrijf te creëren, om mijn ondernemerskant te ontwikkelen. In november 2019 nam ik deel aan de franchisebeurs. Met een vriend hadden we als project om ons als zelfstandig ondernemer te lanceren. We wilden een concept vinden dat bij ons zou passen, een product met een mooie toekomst.

Daar ontmoette ik voor het eerst Antoine de Peyerimhoff en Ignace de Ribaucourt, de eigenaren van het merk Capoue.

Ik was meteen overtuigd van het product en het merk dat ze vertegenwoordigden. Ik kan bijna zeggen dat het een eye-opener was, dat moment waarop je voelt dat het iets voor jou is! Dit gevoel werd mij bevestigd tijdens een tweede ontmoeting in de Capoue van Hoei met hun franchiseadviseur.

Ik wist dat Capoue al een grote reputatie genoot in Brussel en in Wallonië met zijn 13 verkooppunten.

Wat is volgens jou het voordeel van franchisenemer worden?

Als je als franchisenemer begint, heb je een heel groot voordeel: dat je profiteert van de knowhow en de ervaring van een merk, wat over het algemeen 1 of 2 decennia kan duren als je voor jezelf begint. Het Capoue-concept sprak me aan met zijn economisch model, het lage verliesrisico. Voorraadbeheer wordt eenvoudiger en ook milieuvriendelijker.

Wat waren de fasen van uw project?

Even een korte tijdlijn: in november 2019 ontmoette ik de leden van het merk voor het eerst. Ik gaf mezelf wat tijd om na te denken. Begin 2020 zijn de administratieve procedures echt begonnen. In augustus 2020 tekende ik mijn huurcontract voor het pand. Dit werd gevolgd door het werk waarvoor ik werd ondersteund door het merk en goede vrienden. Om dit prachtige project uit te voeren, heb ik de tijd genomen om mezelf voor te bereiden. Het lijkt misschien lang, maar we zaten ook in een bijzondere situatie met de gezondheidscrisis.

Ik kon profiteren van echte steun van het merk Capoue. Ze geven je een "bestand" met de belangrijkste informatie dat een tijdje je nachtkastje wordt.

Ik ben heel blij dat ik het project in Ukkel heb kunnen uitvoeren. De wijk heeft een dorpskant terwijl het in Brussel ligt. We zijn goed gelegen in de buurt van verschillende scholen, wat een heel groot voordeel is voor de producten die we aanbieden. Wij zijn een grote speler ijs, pannenkoeken, wafels en in de winter wentelteefjes. We hebben een lente-zomer- en herfst-wintercollectie, een beetje zoals in de mode.

Capoue zorgt voor de marketingontwikkeling die is aangepast aan haar markt. Dit is echt, Belgisch, ... getuige de speculoos die in bepaalde recepten wordt gebruikt en het aardbeienijs, gemaakt van duurzame gewassen in Gerpinnes.

LEES >>> Maison Capoue zet de zomer in met een nieuwe franchise vestiging

Hoe heeft uw familie uw nieuwe uitdaging aanvaard?

Mijn ouders waren een beetje terughoudend met een opening in de HORECA-sector midden in een gezondheidscrisis. Ik begrijp dat ze zich zorgen maakten over de toekomst van hun zoon. Mijn beste vriend, een ondernemer, was een grote hulp bij het opzetten van het pand en het werk. Ik heb veel geluk, want het is belangrijk om gesteund te worden in een project van deze omvang.

Wanneer u franchisenemer wordt voor het merk Capoue, zullen zij u alle informatie verstrekken die u nodig heeft om uw project uit te voeren, of het nu gaat om contacten op het gebied van gezondheids- en veiligheidsverplichtingen, elektriciteit, alarmen en de administratieve kant van uw project wordt niet gespaard. Ik heb ook geprofiteerd van theoretische en praktische training, gevolgd door assistentie tijdens de eerste diensten in mijn Capoue.

Het is een franchise waar aan alles gedacht werd.

Antoine en Ignace, de managers van de keten en Pierre Boseret hun franchiseadviseur, zijn op zoek naar franchisenemers met echte menselijke waarden, zorgzaam, toegewijd en gemotiveerd om hun product te promoten. Succesvol zijn is voor hen vooral floreren in hun bedrijf. De financiële resultaten, hoewel belangrijk, vloeien hier natuurlijk uit voort.

Een tip voor wie twijfelt?

De sprong wagen ! Evalueer uw persoonlijke en professionele situatie wanneer u uw leven wilt veranderen. Als je ondernemer wilt zijn, moet je je grenzen kennen. Wat mij betreft, ik ben een zeer goede verkoper, maar ik had geen kennis van het maken van ijs. Niets is onmogelijk, alles is te leren. Je moet weten hoe je jezelf kunt omringen.

Stel je als zelfstandige niet voor dat je problemen zullen verdwijnen, je zult anderen hebben met het verschil dat jij het bent die ze beheert. Het belangrijkste is om uw product te kennen en uw medewerkers en uw franchisepartner te vertrouwen.

Ik heb twee studenten aangenomen aan wie ik de sleutels van mijn winkel al heb gegeven als ik weg moet. De zaak is open sinds 1 juli, we rekenen op de zon om de rest te doen.

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

The choice is yours Net als andere websites, houden we ook van cookies. De cookies die we gebruiken dienen voornamelijk om jouw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken ook cookies omdat we graag meten hoe onze website wordt bezocht. We plaatsen deze cookies alleen wanneer je voorafgaande toestemming hebt gegeven.