Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Getuigenis van Dries Roels, franchisenemer VR Base : “We zagen een toekomst in Virtual Reality”

Bij het in- en outdoor entertainmentbedrijf STIXN in Leuven kan je lasershooten, bijlwerpen, boogschieten en nog veel meer. Sinds enkele maanden kan je er, dankzij het nieuw franchiseconcept van VR Base, ook terecht in een ‘VR free room’ waar je met een virtual reality bril je volledig in een game waant. Franchise.be ging een gesprek aan met één van de drie vennoten, Dries Roels, om te achterhalen waarom zij als eersten een franchise overeenkomst aangingen met VR Base.

Wat is STIXN?

STIXN is oorspronkelijk begonnen als maker van escape rooms, we hadden er drie in onze eigen zalen en nog twee bij Kinepolis. Maar naarmate de tijd vorderde, kregen we ook meer aanvragen voor teambuildings van bedrijven en zo zijn we een steeds groter pakket gaan aanbieden. Eerst met catering, vergaderzalen en dergelijke en daarna door telkens meer activiteiten aan te bieden. Intussen kan je bij ons terecht, zowel als bedrijf dan als particulier, voor een partijtje boogschieten, lasershooten, escape rooms….

Wij willen ook blijven groeien en zo’n drie jaar geleden kwam dan het idee van virtual reality nog extra aan te bieden. Wij zagen er een toekomst in, we waren redelijk zeker dat het een trend zou worden en daarom zijn wij beginnen rondkijken hoe we dat konden verwezenlijken.

Hoe zijn jullie dan bij VR Base terecht gekomen?

Wij waren eigenlijk gewoon op zoek naar een manier om VR aan te bieden en we zijn redelijk toevallig in contact geraakt met VR Base. Zij boden niet gewoon de software aan, maar zij wouden beginnen met een franchise concept en na wat gesprekken trok dat ons wel aan en zijn we met hen in zee gedoken.

Al snel merkten we ook de voordelen op die we verkrijgen dankzij deze samenwerking, we kunnen continue bij hen terecht we worden ook  enorm ondersteund.. Als er een probleem is dan proberen ze het meteen mee op te lossen en ze sturen ook bijvoorbeeld iemand om nieuwe werknemers mee op te leiden zodat ook zij meteen weg zijn met de technologie. Dat is wel een kracht die je mee krijgt als je met hen in zee gaat, ze hebben alles in huis om zelf spellen te ontwerpen en om problemen op te lossen.

Hoe verliep de samenwerking met VR Base vooraleer jullie de technologie in gebruik namen?

Dat liep heel vlot, wij proberen allebei onze sterktes verder te ontwikkelen. Zij zorgen  ervoor dat de technologie op punt  staat  en wij zorgen voor de inkleding in onze zaal, wij waren daar toch in thuis dus dat leek wel logisch. Ook is er, nu nog steeds, een constante wisselwerking geweest. VR Base staat open voor feedback van onze kant toe om de klant beter te kunnen helpen. Zij hebben zelf ook een zaal in Mechelen waardoor ook zij de voeling met de klant hebben en dat is wel belangrijk in deze sector.

Zou u het concept aanbevelen aan kandidaat-franchisenemers die nog twijfelen?

Ja, zeker. De ondersteuning die we krijgen, heeft ons heel erg geholpen. Als je de technologie gewoon zou aankopen dan kan je wel terecht bij dat bedrijf achteraf, maar we moeten eerlijk zijn dat het altijd wat minder vlot zou verlopen. Hier is er echt een vlotte wisselwerking en ondersteuning die je van in het begin meekrijgt en je kunt steeds op hen terug vallen en dat is een enorme duw in onze rug geweest.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis