Coldwell Banker - April

Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker

Niet autovrij
Vijf jaar hebben de werken in beslag genomen, maar de Kouterdreef is eindelijk klaar voor zijn nieuwe rol als winkelstraat in de Gentse binnenstad. Het steegje tussen de Kouter en de Kalandeberg kreeg een totale make-over: het wegdek werd opgebroken en breder gemaakt; een bankkantoor en een groot appartementsgebouw werden er verbouwd tot een nieuw stukje binnenstad. Daarbij moest projectontwikkelaar Matexi ook een zestig meter lange, beschermde gevelmuur integreren, zonder ze af te breken.

Het straatje wordt voorlopig niet autovrij, al rijden er in de praktijk geen auto`s omdat de omgevingswerken nog niet helemaal afgerond zijn. Het straatje werd al voor de werken ingekleurd als doorgangsstraat en uitvalsweg voor parking Center in de Korte Meer. "Dat is nodig," zegt Filip Watteeuw, de Gentse schepen van Mobiliteit: "Een tweede traject uit de parking via de Kouterdreef moet de naastliggende Voldersstraat - een drukke fietsas - ontlasten."

De Kouterdreef, dat alvast winkels van Calvin Klein Underwear, Ralet, Gant, Juttu, Tommy Hilfiger en River Woods zal huisvesten, werd vrijdag feestelijk geopend. Twee panden staan nog te huur.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis