Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Gemeentebestuur Ottignies-Louvain-la-Neuve wil uitbreiding L'Esplanade bevriezen

“Visie voor de stad”
Het uitstel is een poging van het gemeentebestuur om de lokale bevolking, die fel gekant is tegen de uitbreiding van L'Esplanade, tevreden te houden. Die had gevraagd om de socio-economische vergunning rond het project in te trekken, maar dat is volgens het gemeentebestuur niet mogelijk.

Daarnaast zijn er de voorbije maanden nog een heel aantal nieuwe aanvragen binnengekomen bij de gemeente rond kantoor- en woningbouwprojecten. Omdat er momenteel geen sprake is van enige samenhang, wil de gemeente de plannen van L'Esplanade nu drie jaar bevriezen, terwijl er wordt gewerkt aan een groot overkoepelend plan.

“We willen een visie voor de stad vinden en voor deze strategische wijk die de kruising vormt tussen het centrum van Louvain-La-Neuve en de wijken Courbevoie en Baraque”, zegt schepen Cédric du Monceau aan de RTBF.

Participatieproces
Daarom moet er een breed participatieproces opgestart worden, met alle belanghebbende partijen, zoals onder andere de handelaars, studenten, lokale bewoners en de bouwpromotoren. Terwijl dat proces aan de gang is, heeft de gemeente volgens de Waalse wetgeving de kracht om elke bouwaanvraag voor drie jaar te weigeren.

Belangrijk is daarbij dat de socio-economische vergunning die de stad heeft uitgeschreven aan Klépierre, de eigenaar van L'Esplanade, maar tot het najaar van 2019 van kracht is. Die vergunning zal dan opnieuw moeten aangevraagd worden, waardoor er moet worden onderhandeld met de gemeente en er zo een betere overeenkomst moet komen voor alle partijen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis