Download Gratis uw Franchise startersgids

Fusie Delhaize en Ahold zit op schema

Delhaize heeft in het derde kwartaal sterke resultaten behaald. De distributeur zag zijn omzet groeien tot 6,14 miljard euro, een stijging van 2,3% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, na correctie voor wisselkoerseffecten.

De nettowinst daalde wel met 8,4% tot 118 miljoen euro. Dit is een gevolg van de toegenomen eenmalige kosten in de nasleep van de Belgische reorganisatie en ter voorbereiding van de geplande fusie met Ahold.

In ons land steeg de kwartaalomzet met 2,2% tot 1,2 miljard euro, het onderliggende operationeel resultaat klokte af op +3,6% en de identieke omzet klom 1%. Een grotere omzetgroei was er in Zuidoost-Europa met een stijging van 5,1%. De grootste omzet werd er vooral gedraaid in de landen Griekenland, Roemenië en Servië. De identieke omzetgroei in de VS bedroeg 1,7%, al bleef de totale omzetgroei wel steken op slechts 0,1% (tot 4,5 miljard dollar). De Nederlandse topman Frans Muller voorziet voor het vierde kwartaal alweer volumegroei in de drie kernmarkten: de VS, België en Zuidoost-Europa.

Over de voorbereidingen van de fusie met Ahold blijft de berichtgeving bescheiden. Muller verklaarde dat er vooruitgang geboekt wordt met de voorgenomen fusie met Ahold en dat de plannen op schema zitten om de transactie halverwege 2016 af te ronden.PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis