Free Shopping Bus in Brussel

Een uitstekend idee …
De Free Shopping-bussen rijden gratis elke vrijdag en zaterdag en de eerste zondag van de maand. De haltes zijn in de Nieuwstraat, de Grote Markt, het Koningsplein, het Louizaplein, de Zavel, Dansaert en Sint-Jacobs.

Comeos Brussel kan het initiatief alleen maar toejuichen: “Dankzij die bussen krijgen klanten de kans om winkels te ontdekken die ze misschien nog niet kenden”, vertelt Charles Petit, Head Comeos Brussel. “Het is een stap in de goede richting. Brussel krijgt stilaan de infrastructuur die een Europese hoofdstad waardig is. Een ander sterk punt is het duurzame aspect. De bussen zijn namelijk 100% elektrisch.”

… dat enkel het begin mag zijn

Dit mag echter geen eindpunt zijn. De Brusselse leden van de federatie van de handel zien drie grote uitdagingen voor de hoofdstad:

1) De mobiliteit en de toegankelijkheid van de hoofdstad moeten worden verbeterd.

2) Er moet een beleid worden gevoerd waarbij de handel in het centrum echt wordt gestimuleerd.

3) Voetgangers moeten zo snel mogelijk een plaats krijgen.

“De Free Shopping Bus komt tegemoet aan de behoefte om de handel in het stadscentrum een nieuwe dynamiek te geven. Nu moeten het Gewest en de Stad de mobiliteitsproblemen aanpakken en een versnelling hoger schakelen om voetgangers een plaats te geven”, besluit Charles Petit.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis